Friday, 31 August 2012

Monday, 27 August 2012

PABILA SAUDARA MARA BERKUMPUL

assalamualaikum... 
wah bile daa start sekolah nie mmg aq x kan ade mse nak update blog sbab banyak sangar keje umah... disebabkan esok cikgu buat jadual anjal jdi aq x yah susah2 duk pikir kerja yang menimbun-nimbun tu...

arie nie aq nak citer pasai umah terbuke yg terbuke hanya untuk keluarge... ok let star here..
arie tu disebabkan x kumpul satu keluarge penuh jdi mak aq ajak all of my family kumpul kat umah aq... siyes teramat lah gamat umah aq... mmg meriah sangat2... penuh umah.... sesak....  mmg sangat gembira sbab leh kumpul ramai2... penat mmg penat tpi happy...

 menu mlm tu mmg banyak... mak aq buat me lidi... laksa johor, laksa kuah putih, laksa penang, steamboat, ade rendang, ketupat ........

ok makanan alhamdulilah semua habis... mak suruh semua adik beradik mak aq yg lain pakai bju melayu n bju kurung untuk tangkap gambar ... maam dah mlm rye pertama sbab semua pakai bju kurung n melayu... 

ok laaa aq dah x thu nak tulis ape gambar jelah kan...

 adik beradik mak.. x cukup kuota... (4 org dah x de... sorang keje n sorang agie balik kampung sebelah suami dier)


 kami... ok nampak x meja tu... disebabkan kami x thu nak letak kat mne meja tu jdi biarkan laa ia disitu..




 tengok sume org buat ha3 sporting k...


our big family.... nie baru separuh...

gaya bebas yoyooo..



 bayah wit mea..


 kami ....


 acik aq n adik endrea.. tengok mulut dier... sekali nak ambil gambar macam tu ah mulut dier...


 lehah ,,, aq.... kakak





 adije endrea


 acik..





p.wan... aq ..k.ngah...kakak



kami....

ok laa sampai snie je kot bye... nanti aq akan update pasai rye skola

Saturday, 25 August 2012

RAYA RAYA RAYA...

satu hari di hari raya,dua hari di balai raya, tiga hari di jalan raya,empat hari jadi hantu raya... lalalaaa..

oihhh teruk betui aq nie... x bgi salam pown kih3... assalamualaikum ye semua... 
aritu aq bagitau yg aq nak update pasai rye hah... meh aq start citer...  mmg kebiasaan rye kami akn bangun pagi2 lam kul 6 pagi pastu siap2 pegi umah nenek aq .. ok first rye mak aq buat nasi ayam... lepas siap sume masak kiteorg  begerak ke umh nenek aq... siyes tahun nie mmg x cukup kuota lam keluarge aq coz acik aq rye kat penang ... p.ju n p.jang aq kne keje...  sebelum aq teruskan ke peringkat seterusnye aq nak cite sal mlm rye luuu... ok mlm rye mmg best sangat2 sbab mmg setiap taun mlm rye kami akn kumpul ramai2.. n mse jugak laa kami buat rendang , bkar satey,lemang... buat tapai.. n mse mlm rye jugak kami bebuke ngan juadah yg x begitu berat .. kebiasaannya kami bebuke ngan nasi tpi mlm rye kami bebuke ngan mee bandung ...


 me bandung ... my mother make it..

 

 lemang.. mmg terbaik yooo

 tapai...


 rendang..



 sateyy

 nangka..


mengambil juadah untuk berbuke

 muke2 tunggu mse berbuke


 
 kami.. ish sibuk je yg belakang hak3


 dieorg nie pose cukup 1 bulan k... spe yg x pose penuh mlu ah kat budak2 nie..


p.ju..mak..umi..kakak

lpas je berbuke n solat magrib ... aq ngan sepupu aq gi bandar... motif gi bandar sbab nak cari contact lens ok satu bandar kiteorg round... lpas abih round bandar seperti biase ... ape lagi kan main mercun ah...  tpi xde gambar mse main mercun sbab time main mercun x pasang pown lagi dah lari lintang pukang masing2 kah3 ngan org yg pegang kamera pown sme2 lari.. hak3.. macam sepupu aq .. dier lah yg semangat sekali beli mercun tpi dier lah yg penakut skali... hak3

 untie... cousin.. mereka tangkap gambar time sye x de..

 kampung ku yg tercinta


  rumah tinggalan arwah tokwan n tokki...


 kami .... sepupu-sepapak... dari tua ke muda

muda ke tua..

ok pagi rye ... org laki akn sembahyang rye n kami pulak bersiap-siap ... lpas je lelaki balik sembahyang rye kami akan bermaaf maaffan ... n kutip duit rye (part nie paling best)...
n lpas tu kami ke kubur n lpas tu akan ke umah pak sedare belah mak... n lpas tu akan ke umah nenek belah ayh... disebabkan keluarga mak dan ayah rapat jdi kami setiap tahun akan datang ke umah nenek ramai2....
lpas tu rye lah lgi kat umah sedare mare... biasanye akan abih beraye lam kul 5 or 6 petang... he3 lpas tu akan balik kat umah masing2 rehat n malam tu akan kumpul balik ...

 budak nie pagi2 sibuk suh tangkap gamba dier.... adik lobeyou


 aq n adik ijei


 aq hasil tangkapan adik ijei...


 keluarge mok ta... orange theme


 che long family... koko theme

 umi family.... red theme


angah family.... koko theme


 my family.... turquoise theme


 m.su n p.jang ... single kih3... m.su ikut tema keluarge aq... hak3



 kami...

 kami lagi....


 cousin...


 ibah,aq,k.ngah.kak tiqa


 aq ngan lehah

 aq ngan lehah lagi..
n sampai snie jelaa aq citer psl first rye...

 second day raya

 aq with kakak
 kami ... raya keempat...


 sebenarnye kan mse nie kami sume nak gi mkn kfc... he3 ski tradisi pulak kami sume x kire rye keberape tapi setiap tahun akn kumpul semua gi mkn kfc.(x semua.... hanya org yg ada lam gambar diatas). terbaikk...

k.ngah..... aq

ok sampai snie je kot bye...:)